| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sheron stalni uporabnik
Pridružen/-a: Tor Jun 2010 7:33 Prispevkov: 39 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Ned Jul 11, 2010 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
| hrib je napisal/a: |
sheron> krave, ki ne more sama stati v klavnico ne vzamejo.
za nalaganje slik pa raje uporabi file.si. |
kravo smo še eno leto zdravili s pomočjo veterinarske klinike,bila je v genski banki bikovskih mater, in je bila na parih razstavah tudi odlično ocenjena s prvim mestom,...... je stala in se tudi premikala, težave je imela pri ležanju, ker je ležala le na eni strani ,...vedno bi bila invalid in nezmožna se premikati tako kot včasih, zato smo se pač odločili, da jo pač ne bomo več mučili,......za klavnico se nismo odločili pač iz razloga, ker je bila kravica stara 12 let, ni bila le krava za proizvodnjo mleka in mesa ampak je bila ljubljenka in nismo jo hoteli več obremnjevati-kaj vse klavnica pobere in počne, je pa druga tema, nič kaj prijetna,.... ne me narobe razumet, da se delam mogoče tako, kot da ne odobravam klanja in mesa v prehrani in da ne bo kake pomote, živali smo tudi radili in jih še vedno za meso, tiste, ki so za to pripravljene, določene živali pa pri nas niso namenjene za meso(jahalni konji, naša Jagoda,določene živali, ki so primerne za pleme...). Hvala za pomoč, probam jutri malo na novo poslikati in se potruditi kaj prilepiti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hrib stalni uporabnik
Pridružen/-a: Tor Jul 2008 17:34 Prispevkov: 11 Kraj: Vodice
|
Objavljeno: Ned Jul 11, 2010 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zame je pa ravno dolgotrajno zdravljenje, se posebno zlomov pri zivalih, mucenje, vendar te popolnoma razumem, kajti odlicnih krav(zivali) ter rejcev je malo, kot ti.
Da ne bomo popolnboma izsli iz teme,
kdo odjemlje mleko? doma porabite oz. na domu prodate? obstajajo mlekarne , ki odkupujejo mleko? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Edi Kmet po srcu

Pridružen/-a: Čet Jul 2008 19:36 Prispevkov: 552 Kraj: Kot pri Ribnici
|
Objavljeno: Ned Jul 11, 2010 7:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljena sheron
Me veseli vsak nov rejec koz na forumu. Jaz imam srnaste mlečne samice a jih redno parim z burskim kozlom, ker kozlički lepše priraščajo pri z mlekom obdarjeni mami. Kozličke imam potem večinoma za meso.
Kar se pa dodajanja slik tiče si oglej spodnji link, kjer sem enkrat že opisal celoten postopek:
http://www.kmetija.com/forum/viewtopic.php?t=1457
Lahko tudi kako drugače pomembno je le, da so slike z predogledom. Kkončne slike pa ne večje od velikosti ekrana. Vsi, ki imajo počasnejši internet ti bodo za manjše slike še kako hvaležni.
Lep pozdrav v Kamnik. _________________ Biti z naravo, jo gledati in se z njo pogovarjati je resnična sreča..
Lev Nikolajevič Tolstoj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sheron stalni uporabnik
|
Objavljeno: Ned Jul 11, 2010 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
mleko prodamo kar doma, delamo pa tudi sir,..ja, so mlekarne, ki odkupujejo mleko, samo ne vem, kako pametno je, ker so kar oddaljene-mislim, da je ena na Jesenicah, ena v ivančni gorici,....
Ja, parjenje s burskim kozlom je dobra rešitev za klavne kozliče, se pozna pri zakolu naprimer pri 2,5 meseca imajo srnasti kozliči težo od 16-18 kg žive vage, mežanci z burskim pa tudi krepko čez 20. _________________ prijatelj je s teboj v dobrem in slabem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sheron stalni uporabnik
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 1:01 pm Naslov sporočila: rejec srnastih koz iz Čepovana |
|
|
Ali mogoče kdo pozna rejca srnastih koz iz okolice Čepovana? Trenutno se mi ponuja nakup srnastega kozla, ki izhaja iz tiste reje, pa me zanima malo več..... _________________ prijatelj je s teboj v dobrem in slabem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sheron stalni uporabnik
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
magdalena Profi kmet

Pridružen/-a: Pet Mar 2009 13:14 Prispevkov: 314 Kraj: Šentrupert nad Laškim
|
Objavljeno: Sre Avg 18, 2010 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Lep, samo druge slike ne vidim . A so mu roge porezali? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KARMEN Profi kmet

Pridružen/-a: Pon Avg 2006 18:49 Prispevkov: 854 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Sre Avg 18, 2010 5:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da mu niso roge porezali . Brezrogati kozli so zelo praktični, veliko ljudi jih ima, vendar so njihovi kozlički zelo pogosto dvospolniki, zato so za vzrejo nezaželjeni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sheron stalni uporabnik
|
Objavljeno: Sre Avg 18, 2010 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
do sedaj smo imeli kar nekaj kozlov nerogatih, pa nismo pridelali obojespolnika, pri rogatem pa enkrat že,....upam, da bo z mladički tako kot mora biti, saj je kozel dobre mlečne reje, koze pa tudi,.... _________________ prijatelj je s teboj v dobrem in slabem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sheron stalni uporabnik
|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 7:52 am Naslov sporočila: |
|
|
No naš Mičo je svoje delo zgleda temeljito opravil, nobena koza se do sedaj še ni ponovila v prsku, zato bo počasi moral zapustiti svoj harem in iti še kam drugam v službo. _________________ prijatelj je s teboj v dobrem in slabem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Edi Kmet po srcu

Pridružen/-a: Čet Jul 2008 19:36 Prispevkov: 552 Kraj: Kot pri Ribnici
|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 8:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Lepe koze
Imam pa dobronamerno pripombo na slike, če se le da drugič slike pomanjšajte vsaj na 800x600. Tako bo forum lepši pa še slika se bo lepo videla cela.
 _________________ Biti z naravo, jo gledati in se z njo pogovarjati je resnična sreča..
Lev Nikolajevič Tolstoj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
magdalena Profi kmet

Pridružen/-a: Pet Mar 2009 13:14 Prispevkov: 314 Kraj: Šentrupert nad Laškim
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KARMEN Profi kmet

Pridružen/-a: Pon Avg 2006 18:49 Prispevkov: 854 Kraj: Obala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marelica Profi kmet

Pridružen/-a: Pon Nov 2009 1:10 Prispevkov: 171 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uf, vi ste pa vsi pohiteli s pripustom... jaz namerno čakam še en mesec. Lani smo kozla pripeljali šele konec septembra, ovna pa šele oktobra. Mi bolj ustreza, da so mladički kasneje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sheron stalni uporabnik
|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
praksa naroče, da pripuščamo zgodaj-nekako podaljšamo mlečnost.
Mladički so skoteni januarja-februarja, sesajo nekako 3 mesece, nato se začne orng molža in koze dobro molzejo, ker je dan dolg-jeseni koze izgubljajo na mleku.
Takoj ko se samca spusti med trop-mi ga nimamo celo leto zraven) , se kaj kmalu začne prsk-tako od avgusta dalje, smo pa imeli par let nazaj dve taki srnasti kozi, ki sta kotili 2x letno, in sta se obrejili kmalu po porodu-takrat je bil samec zraven ves čas,
Ja, fotke sem pozabla zmanjšat-je res grozno, ker so toliko gromozanske- _________________ prijatelj je s teboj v dobrem in slabem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|