Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tejkoo Profi kmet
Pridružen/-a: Ned Jan 2007 17:07 Prispevkov: 209
|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 8:45 pm Naslov sporočila: setev jarih žit |
|
|
Ste že kaj sejali jara žita?
Jaz mam namen jutri posejat nekaj jare pšenice,cca 7 hektarjev |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
crobertc stalni uporabnik
Pridružen/-a: Sob Feb 2008 14:13 Prispevkov: 57 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen!
Vidim da si odprl zanimivo temo.
No jaz jare pšenice (razen enkrat) ne sejem, pač pa ječmene in oves.
Letos je spet eno zanimivo leto, k je (vsaj zaenkrat) malo vode.
Sicer pa, ker te zanima pšenica je tako. POvsem odvisno je od leta in tudi od tipa tal na katerih misliš posejati. Je pa tako, da je tule pri meni večina vglavnem že posejana. Z vlago je letos težava - ker je ni, vsaj na lahkih tleh ne. _________________ Rad mam traktorje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tejkoo Profi kmet
|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
no,jaz v glavnem sejem ozimna žita,ampak jeseni se je vse skup malo zavleklo spravilo in ni blo možno več posejat.
je pa res,da so sploh jarine zelo občutljive na pomanjkanje vlage v tleh,poleg tega pa imajo še zelo hiter ritem rasti.če manjka še vlaga,je vse skup en dr..
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
crobertc stalni uporabnik
Pridružen/-a: Sob Feb 2008 14:13 Prispevkov: 57 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja vlaga zna res bit problem.
Jara žita pa so tud krepko bolj občutljiva na škodljivce in bolezni, tak da jo boš moral kar krepko kontrolirati.
Pa seveda so, odvisno od leta, poznejše tja od 2 do 3 tedne za ozimnimi žiti. Pol je pa spet odvisno od odkupa. _________________ Rad mam traktorje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Simon MS Profi kmet

Pridružen/-a: Pet Dec 2005 10:35 Prispevkov: 1209 Kraj: Bakovci
|
Objavljeno: Sre Feb 27, 2008 8:53 am Naslov sporočila: |
|
|
izkušnje z jarinami so v mojih koncih katastrofalne! Posejti jeseni, pa makar v novembru...za spomladi pa more biti res perfektno pa še to vseeno ni to!
Nazadnje urejal/a Simon MS Sre Feb 27, 2008 10:24 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tejkoo Profi kmet
|
Objavljeno: Sre Feb 27, 2008 9:15 am Naslov sporočila: |
|
|
no,sej sejali bomo na bolj težka tla,pa upam da tudi dovolj zgodaj.jeseni pač ni šlo,preveč razmočen teren in že zelo pozno.nekaj na silo,pa je brez veze.pa še kolobar je treba spoštovat  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|