Kazalo po www.kmetija.com forumu
 Pomoč pogostih vprašanj   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočil   Prijava 
Shujšana koza
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.kmetija.com forumu -> Drobnica
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

tamejhna
stalni uporabnik

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 7:59
Kraj: Dobrna

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 5:51 am    Naslov sporočila: Shujšana koza

Odgovori s citatom

Dobro jutro!

Imam eno veliko težavo...sicer ena izmed koz mi je grozno shujšala...veterinar mi je dal bolj malo upanja, da se bo izvlekla iz tega. Razen tega, da ji naj tiščim hrano v usta, ker nima apetita. Sedaj je prišlo že tako daleč, da ne vstane več. Včeraj sem jo mogla dvignal da je šal jest, ležala je pa na boku z glavo na tleh tako, da sem misla, da je že poginla. Proti parazitom je dobila monil. Zanima me katera hrana bi bila najbolj energetsko polna za koze, da bi jo mal okrepila, da bi imela vsaj mal bolje, da bi vsaj sama jedla?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

igor
Profi kmet

Pridružen/-a: Sob Dec 2009 16:10
Kraj: DOLENJSKA

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 9:55 am    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom

Tudi jaz sem imel kake tri tedne nazaj podoben primer, koza ni vstala, ni nic jedla, je bila napihnjena in dokaj shujsala in tudi meni je veterinar namignil, da naj raje kupim drugo. Samo ne vem ce je tudi tvoja napihnjena? Jaz sem ji kuhal caje pa z brizgo dajal v gobec, to je trajalo kak teden, potem je pa prisla k sebi. Za jest sem ji dajal pa samo seno in vodo. Drugace pa je po moje najbolj hranljivo zito. Mogoce bo kdo drug kaj vec vedel.

Nazaj na vrh

CrnHudicek
stalni uporabnik

Pridružen/-a: Pet Jun 2010 13:33

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 18, 2010 9:54 am    Naslov sporočila: tr

Odgovori s citatom

moje izkušnje so take da ji ne sili nič .........največkrat se spomnim svojega zdravnika ki mu občasno zatežim s kakimi teškimi vprašanji ........in on mi je rekel ...........telo bo vedno samo povedalo kaj bi rado in kaj bi rado................tako da z raznoranimi monili in teško hrano za koze ne bomo naredili nič dobrega za njo........koza ni zahteven jedec tako da suha krma in voda pomenita osnovo njenega prehranjevanja.

ima pač prebavne motnje ali pa celo pljučnico če kaj hrope .......

upam da se bo spravila skupaj.........

drugače pa znaki kot si jih opisal pomenijo sam eno ........tisto ta hujše

Nazaj na vrh

magdalena
Profi kmet

Pridružen/-a: Pet Mar 2009 13:14
Kraj: Šentrupert nad Laškim

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 18, 2010 10:16 am    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom

Če si ji dala Monil, je možno, da je staknila acidozo. To se je moji Suzi zgodilo po tretiranju parazitov, znaki so bili pa enaki. Do tega pride, ker ima preveč zajedalcev, ki vsi naenkrat poginejo in kozo z lastnim strupom od razpadanja zastrupijo. Takoj ji je treba dat nekaj za prebavo - meni je vet. dal Digestan in po dveh dozah je koza začela jest. Ne pretiravaj z močnimi krmili, ker koza je prežvekovalec in osnovna naloga je prav to - prežvekovanje - to spodbudi prebavo, kjer ima trenutno problem.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

tamejhna
stalni uporabnik

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 6:58 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom

Apetit ma...seno, sveža trava, mal koruze oziroma šrot, solata pa kruh vse poje...sicer bolj malo ampak glavno da je....sicer mi sedaj samo leži. Jo moram dvignit, da gre pit in ko jo postavim na noge nekaj časa stoji potem se pa uleže in ne more več ustat. Veterinar tak misli, da sem nora, da se sekiram zarad ene koze.. Pač so koze men bolj ljubljenčki kot pa kej drugega. Sploh ne vem kaj še naj naredim, da se bo zrihtala.

Aja pa kaka mi tud ne normalno....tiste frnikule so čist skup stiščane v tak velik kakec..dans smo pa prvič opazl da je bilo noter polno 1cm velikih glist.

Nazaj na vrh

logarskaboj
stalni uporabnik

Pridružen/-a: Čet Mar 2010 20:48
Kraj: Logarska Dolina (SOLČAVA)

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 10:08 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom

Potem maš pa podoben primer kot jaz lani.Koza ni nič jedla ni se pasla samo ležala je 3 dni.Potem ji je veterinar dal 2 inekciji ne vem kakšne.In zalil sem jo še z vinom in kvasom.Kvas potrebuje za prežvekovanje.Ozdravela je.Čez tri tedne se je obrejila in 14 marca povrgla 2 kozlička.

Upam da ji boš lahko pomagala da bo dobro prišla skoz.

Nazaj na vrh

KARMEN
Profi kmet

Pridružen/-a: Pon Avg 2006 18:49
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 22, 2010 7:22 am    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom

Ali so bile gliste mrtve ali žive? Mislim, da je to razlog, kot pri Magdaleni. Upoštevaj njena navodila. Svetujem ti, da ji Monil ponoviš čez dva tedna, ker je očitno okužena z velikim številom zajedavcev. Če pride veterinar, naj ji da vitaminsko injekcijo, ali pa ti kupi Nutrisel ali Solvimin, razredči ga v vodi in vbrizgaj v gobček z veliko brizgo.
Letos imamo vsi velike težave z zajedavci, mojim moram kar naprej dajati Monil, lani sem jih dvakrat cepila, pa so jih kljub temu dobile. Monil sem sedaj ponovila na 14 dni, pa še za cepljenje se bom zmenila, ko odstavim vse kozličke.

Nazaj na vrh

magdalena
Profi kmet

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 22, 2010 12:37 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom

Tamejhna, tvoja koza ni sam ena koza ampak žival, ki potrebuje pomoč in če tvoj veterinar ni tako naravnan, je zgrešil poklic in ga čim prej zamenjaj, ker bo naredil več škode kot koristi. Grrrr, kok me tak jezijo, ej! A za izkoriščat so živali dobre, ko nas pa rabijo, pa ....... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Pojdi po Digestan in vitamine in ponovi tretiranje čez čas, pa bo. Pa pošlji veterinarja v tri ....Evil or Very Mad !

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

tamejhna
stalni uporabnik

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 22, 2010 1:58 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom

Digestan in vitamine dobim na vsaki veterinarski? Nutrisel ali Solvimin dobim tudi na veterinarski? Pri veterinarju je pa tako odvisno kdo je na smeni...ampak jaz vedno naletim na tistega, ki mi reče, da si naj kupim raje drugo koo Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Nazaj na vrh

magdalena
Profi kmet

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 22, 2010 2:08 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom

A mu ne moreš rečt, da naj ti da zdravila, po katere si prišla, take nasvete pa naj zadrži zase?Ker jih boš PLAČALA! Pa naj raje skrbi za to, da bo ZDRAVIL živali, ne da jih pobija?

Nazaj na vrh

tamejhna
stalni uporabnik

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 10:52 am    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom

Tak vitamine smo dal...včeri je bila v zelooooo slabem stanju...tudi ko sem jo dvignala ni mogla stat, ma kar mehke noge...Danes zjutraj je bil fant v hlevu je rekel, da sicer leži, ima glavo pokonci (ponavadi je ležala na boku z glavo na tleh). Jaz srčno upam, da se bo zmazala.

Nazaj na vrh

igor
Profi kmet

Pridružen/-a: Sob Dec 2009 16:10
Kraj: DOLENJSKA

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 11:31 am    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom

Važno, da pije vodo in, da normalno iztreblja. Boš videla, da se bo izmazala!

Nazaj na vrh

KARMEN
Profi kmet

Pridružen/-a: Pon Avg 2006 18:49
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 24, 2010 7:48 am    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom

Ja, piti mora, da ne dehidrira! Vitamine raztopite v vodi in ji dajajte z veliko brizgo. Pa tudi samo vodo, večkrat na dan.

Nazaj na vrh

tamejhna
stalni uporabnik

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 24, 2010 9:10 am    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom

Sem že vse to naredla oziroma še delam...ampak je vsak dan slabša. Nima moči stati na nogah. Tud v tistem položaju ko ponavadi spijo koze ne more bit brez pomoči jo kar na bok vrže. Kakec je sedaj normaln, je vse seno, svežo travo, solato, kruh, šrot, koruzo čist vse poje pa nič boljš...

Nazaj na vrh

magdalena
Profi kmet

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 24, 2010 11:21 am    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom

Vztrajaj, zelo je oslabela in ne mor biti bolje kar v enem dnevu. Daj ji vse kar rabi in mal crkljanja za povrh - ljubezen dela čudeže... Potrpljenje....

Nazaj na vrh

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.kmetija.com forumu -> Drobnica Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu