Kazalo po www.kmetija.com forumu
 Pomoč pogostih vprašanj   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se   Tvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočil   Prijava 
Koliko cm širok gruber priporočate za 100KM traktor?
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.kmetija.com forumu -> Priključki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Avtor

Sporočilo

proxima plusMS
Profi kmet


Pridružen/-a: Sre Nov 2007 22:43
Prispevkov: 106
Kraj: Prekmurje Republica-Dobrovnik

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 07, 2007 10:56 pm    Naslov sporočila: Koliko cm širok gruber priporočate za 100KM traktor?

Odgovori s citatom


Odločili smo se za nakup gruber-a in me zanima koliko m širokega naj vzamemo, sam se nagibam bolj na 2,8m, z njim nebi podrahljaval, le za strnišče, globina cca. 10-20cm.

Glede firme sem gledal TEHNOS-ovega.


LP Wink

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

rumis
stalni uporabnik


Pridružen/-a: Tor Jul 2007 13:25
Prispevkov: 70
Kraj: Brežice, KK

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2007 3:34 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Moje mnenje je da več kot 2,60 nebo več tako učinkovito, ker moraš imeti hitrost dela okrog 12 km/h, da dobro dela, oz. meša zemljo.Vse je pa odvisno od števila nogač in globine dela. 20 cm je že dokaj globoko. Mislim, da so Tehnosovi kar dobro izdelani, saj so jih nekaj izboljšali od širine 2m, tako da so daljši in imajo boljšo propustnost, se majn mašijo.
_________________
Lepo je res na deželi

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

proxima plusMS
Profi kmet


Pridružen/-a: Sre Nov 2007 22:43
Prispevkov: 106
Kraj: Prekmurje Republica-Dobrovnik

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2007 6:57 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Eh ne, saj ne bi z njim delal na globini 20cm, Morda kdo ve za koga, ki ima Tehnos-ovega, da bi si ogledal...



LP Wink

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

Zetor
Profi kmet


Pridružen/-a: Pon Apr 2006 17:16
Prispevkov: 168
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 12, 2007 12:25 am    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


simon je meu 3m pri 85km.
_________________
http://zetor2.moj-album.com/

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

DaniMb
stalni uporabnik


Pridružen/-a: Tor Jul 2006 10:48
Prispevkov: 93
Kraj: Fala

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 12, 2007 8:26 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


ja, to je pa čist odvisno od zemlje v kateri delaš. Pa s kakšno hitrostjo!

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov

ales
stalni uporabnik


Pridružen/-a: Ned Nov 2006 21:53
Prispevkov: 14
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2007 8:47 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Jaz imam Tehnosovega, širine 2,80m, delal sem z traktorjem DF Agrotron 106, na srednje težki zemli cca 12-15 km/h, na težki pa nekje 9 km/h

Zaenkrat sem kar zadovoljen

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

proxima plusMS
Profi kmet


Pridružen/-a: Sre Nov 2007 22:43
Prispevkov: 106
Kraj: Prekmurje Republica-Dobrovnik

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2007 9:11 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Na kolikšni globini si delal, koliko konjev ima ta traktor, nimaš problemov z zamašitvijo? Sejalnico imaš zraven?; se da nastavljati kg/ha?
Imaš mogoče kakšno sliko?
Koliko klinov ima?
Zanima me tudi cena če ni skrivnost Cool

LP Wink

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

ales
stalni uporabnik


Pridružen/-a: Ned Nov 2006 21:53
Prispevkov: 14
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2007 10:29 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Traktor ima 105 KM

Z njim sem delal tudi na njivi kjer je prej rastla koruza, koruza je bila zluščena, potem pa še zmulčana
Jaz sem malo razmaknil diske, tako da sedaj ni problemov, tudi v koruzi ne, vse ostalo pa gre brez problema.
Delal sem na globini cca 10-15 cm

Ima 7 klinov, slike nimam, lahko pa poslikam ...
Da imam sejalnico gor, mešanica žit je max: 120 kg/h, kar je pa dovolj za ozelenitve, vse ostala semena so pa tako bolj drobna in ni problem, pa tudi manjša količina se seje... Seveda je možna nastavitev kg/h. Sejalnica je gor tako od proizvajalca Hatzenbiechler, Tehnos ne dela sejalnice sam ...

Tovarniška cena je 3.890 € +DDV

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

proxima plusMS
Profi kmet


Pridružen/-a: Sre Nov 2007 22:43
Prispevkov: 106
Kraj: Prekmurje Republica-Dobrovnik

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2007 1:09 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Mi prosim poslikaš gruber? Če imaš voljo, lahko tudi več slik(notranjost sejalnice, kje se nastavlja kg/ha...) Wink

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

markec
stalni uporabnik


Pridružen/-a: Ned Mar 2007 23:51
Prispevkov: 69
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 2:31 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Tudi mene bi zanimalo več. ales, boš poslikal? Hvala.

LP
_________________
http://markecskace.moj-album.com/

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

ales
stalni uporabnik


Pridružen/-a: Ned Nov 2006 21:53
Prispevkov: 14
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2008 10:07 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Z veseljem bi ga poslikal, samo imam pospravljenga pa ne morem do njega, vsaj ne tako da bi ga lahko slikal, ker je založen in se nebo nič vidlo.

Lahko pa pogledam če imam kakšen prospekt pa probam to poskenirat.

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

proxima plusMS
Profi kmet


Pridružen/-a: Sre Nov 2007 22:43
Prispevkov: 106
Kraj: Prekmurje Republica-Dobrovnik

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2008 10:09 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


ok, recimo da verjamem.kolko klinov pa ima?

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

ales
stalni uporabnik


Pridružen/-a: Ned Nov 2006 21:53
Prispevkov: 14
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2008 10:22 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


Spredaj so trije, v drugi vrsti pa štirje torej 7, za njimi so 4 pari diskov, pol pa valj, nad valjem je pa sejalnica

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

proxima plusMS
Profi kmet


Pridružen/-a: Sre Nov 2007 22:43
Prispevkov: 106
Kraj: Prekmurje Republica-Dobrovnik

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 12:11 am    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


pa ok, poslikaj, ker me zanima, ker sem pred izdelavo grubera doma

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

proxima plusMS
Profi kmet


Pridružen/-a: Sre Nov 2007 22:43
Prispevkov: 106
Kraj: Prekmurje Republica-Dobrovnik

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 27, 2008 10:16 pm    Naslov sporočila:

Odgovori s citatom


in vse tiho je bilo....

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.kmetija.com forumu -> Priključki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

SoftGreen phpBB theme by DaTutorials.com
Copyright © DaTutorials 2005